Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit RechtsgeleerdheidCareers Services LawCareers Services Law / studenten

Buitenland

Wil je na je afstuderen in een internationale omgeving werken dan is het goed te laten zien dat je internationaal georiënteerd bent en dat je talen goed beheerst. Een manier om dit te doen is door een periode in het buitenland te studeren of stage te lopen. Je toont hiermee aan dat je openstaat voor andere culturen. Je kunt in deze periode je interculturele competenties en talen ontwikkelen en je toont aan dat je lef hebt.

Interculturele competenties en talenkennis worden steeds belangrijker gevonden in een samenleving die steeds meer internationaliseert. Er wordt na een periode in het buitenland vaak veronderstelt dat je zelfstandiger bent geworden. Je moet je immers zien te redden in een nieuwe omgeving en je leert door de ervaring met de andere cultuur jezelf beter kennen.

Andere voordelen:

Uit onderzoek blijkt dat werkgevers in internationale ervaring meerwaarde zien. Een tussenjaar of een buitenlandse studie- of stageperiode op je cv onderscheidt je van de andere sollicitanten. Studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen vinden sneller een baan én ze ontvangen een hoger startsalaris dan studenten zonder buitenland ervaring.

Wil je je taal- en interculturele vaardigheden verbeteren?

Als een van de onderdelen van de 'Language & Culture Policy', wil de Rijksuniversiteit Groningen jou de mogelijkheid bieden om een volledige, extracurriculaire Global & Intercultural Engagement Distinction (GIED) te volgen. GIED stelt je in staat om je taal- en interculturele vaardigheden en je waarde op de arbeidsmarkt te vergroten. De Faculteit Rechtsgeleerdheid draait de pilot voor deze distinction en dus kun je kunt als eerste profiteren.

Kijk in de loopbaanplanner bij jaar 2, jaar 3 en de master voor meer informatie.

buitenland
Laatst gewijzigd:09 juli 2018 15:11
printView this page in: English