About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Herman Bröring: 'NAM heeft enorm drukmiddel' en Jan Brouwer: 'Misplaatste grootspraak'

25 september 2019

De NAM heeft de Nederlandse overheid gedreigd de gaskraan in Groningen voortijdig dicht te draaien. Dat staat zwart op wit in een geheim verslag dat in handen is van RTV Noord. De uitspraak werd gedaan in een gesprek over de aansprakelijkheid voor de gevolgen van de gaswinning. De NAM wilde van die aansprakelijkheid af en weigerde te betalen voor de versterking van huizen die volgens de nieuwste normen veilig zouden zijn, maar waar al wel toezeggingen over de versterking waren gedaan. RTV Noord heeft het verslag voorgelegd aan hoogleraar bestuursrecht Herman Bröring en hoogleraar algemene rechtswetenschappen Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij lezen beiden een dreigement in de woorden van de NAM. 'De NAM heeft een enorm drukmiddel', erkent Bröring. 'Dit zou betekenen dat Nederland in de kou komt te staan', analyseert Brouwer.

Prof. Herman Bröring
Prof. Jan Brouwer

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:48