About usFaculty of LawActueelIn the mediaArchive In the media

Brigit Toebes: 'Farmabedrijven moeten naar maatschappelijke zorgplicht handelen'

22 september 2019
Prof. mr. dr. Brigit Toebes

Farmabedrijf Leadiant is ‘Het zwarte schaap van de farmaceutische industrie’, zo kopte het FD. Het bedrijf maakte zijn medicijn CDCA wel 500 keer duurder dan de oorspronkelijke kostprijs. Leadiant is de naming and shaming nu beu en bijt van zich af. Is de verontwaardiging terecht? ‘Farmabedrijven moeten open worden over hun kosten en winstmarge’, stellen hoogleraar gezondheidsrecht Brigit Toebes en advocaat Jan-Koen Sluijs in hun opinie in het Financieele Dagblad.

Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:49