Pim Geelhoed: 'Bij terrorismezaken ligt de drempel voor de inzet van infiltranten vrij laag'

Met infiltranten criminelen opsporen is succesvol, maar brengt ook het gevaar van uitlokking met zich mee. Koudwatervrees vanwege de IRT-affaire is voorbij, zodat de methode steeds vaker wordt toegepast. Nog lang niet alles is bekend over de politie-infiltratie die zou hebben geleid tot de verijdeling van een grote terreuraanslag ergens in Nederland. ‘Aanwijzingen voor criminele intenties, bepaalde uitlatingen op internet bijvoorbeeld, zijn in beginsel genoeg om toestemming van het OM voor een infiltratiepoging te krijgen', zegt Pim Geelhoed, universitair docent straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen in de Volkskrant.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 13:41 |
Meer nieuws
-
23 mei 2022
Jaap Jansen wint Gascaria masterscriptieprijs 2022
Jaap Jansen kreeg de scriptieprijs van de Stichting Gascaria toegekend voor zijn masterscriptie ‘My tale was heard, and yet it was not told': Verdachten, daders en veroordeelden als actoren in literaire verhalen.
-
20 mei 2022
Nieuw onderzoekscentrum gezondheidsrecht: Groningen Centre for Health Law
Het GCHL houdt zich bezig met het nationaal en internationaal gezondheidsrecht met bijzondere aandacht voor mensenrechten.
-
12 mei 2022
Subsidie van Stichting Groninger Universiteitsfonds voor onderzoek naar cyberoperaties
Evgeni Moyakine heeft een subsidie ter hoogte van 13.500 euro toegekend gekregen van de Stichting Groninger Universiteitsfonds voor het project ‘Men moet het dak repareren, als de zon schijnt’.