Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Religion, Culture and Society News archive

De PodKist: nieuwe podcast die je meeneemt achter de schermen van de uitvaartbranche

04 april 2024

Onderzoeker Brenda Mathijssen van de faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij (Rijksuniversiteit Groningen) heeft een podcast gemaakt over haar onderzoeksgebied: de dood. In acht afleveringen spreekt Mathijssen met verschillende professionals die werkzaam zijn in de uitvaartwereld. Van kistenmakers en ovenisten, tot begraafplaatsbeheerders en uitvaartondernemers. Allerlei thema's komen aan bod. Zo gaat een aflevering over de begraafplaats, maar kom je ook meer te weten over de doe-het-zelf-uitvaart, natuurbegraven of de uitvaart van de toekomst.

“Mijn doel is om de dood bespreekbaar te maken en de uitvaartwereld toegankelijk voor iedereen”, vertelt Mathijssen. “Er zijn namelijk een hoop onderwerpen die essentieel zijn voor iedereen die met de dood te maken krijgt, zoals uitvaartvormen en rouwverwerking.” In de eerst aflevering onderzoekt ze de persoonlijke verhalen en drijfveren van mensen die in de uitvaartsector werken. Waar komt deze zogenoemde funeraire roeping vandaan?

Vanaf 4 april is er elke twee weken een nieuwe aflevering te beluisteren in de bekende podcast-apps. Meer informatie vind je op www.podkist.com.

De Podkist
Laatst gewijzigd:04 april 2024 13:33

Meer nieuws