Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Volgende meeting XR Hub op 3 maart

18 februari 2022

De XR Hub organiseert tweemaandelijks een bijeenkomst voor docenten en onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen om kennis en ervaringen te delen over de ontwikkeling en het gebruik van toepassingen van Extended Reality (augmented reality (AR), mixed reality (MR), virtual reality (VR) en 3D).

Mercator City (eerdere visualisatie door Raoul Bongers)
Mercator City (eerdere visualisatie door Raoul Bongers)

Online-bijeenkomst

De bijeenkomst van de XR Hub op 3 maart a.s. vindt online plaats.

  • Tijd: 10.30 - 12.15 uur
  • De taalvoering is Engels
  • Aanmelden: realitycenter@rug.nl

Onderwerpen

  • VR oogcontact - Gregory Mills, Faculteit der Letteren, RUG
    De verwachting is dat mensen steeds meer zullen socializen in virtual reality. Onderzoekers begrijpen echter nog heel weinig van dit nieuwe medium. Om deze kloof te helpen overbruggen, onderzoekt dit project hoe mensen een gedeeld begrip met elkaar opbouwen in VR, met de nadruk op de rol die oogcontact speelt bij het vestigen van vertrouwen.
  • Controlling an avatar - Raoul Bongers, Bewegingswetenschappen, UMCG
    Het doel van dit project is om een ​​VR-toepassing te ontwikkelen waarbij gewrichtshoeken van de bovenarm de bewegingen van een object in de toepassing sturen. De uitdaging is om gewrichtshoeken met een hoge ruimtelijke en temporele resolutie te meten en deze te koppelen aan de VR-toepassing.
  • Georuimtelijke VR - Gerd Weitkamp, Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, RUG
    Om geïnformeerde ruimtelijke ontwerpbeslissingen te nemen, moeten ruimtelijke analyses worden uitgevoerd om de geografische context en ruimtelijke kenmerken te begrijpen. Daarom ontwikkelen we een toolset die dezelfde ruimtelijke datasets kan gebruiken in zowel GIS als VR, en die objectieve ruimtelijke analyse koppelt aan subjectieve immersieve Virtual Reality-ervaringen. We willen onderzoeken hoe en in hoeverre een dergelijke toolset het iteratieve ruimtelijke ontwerpproces kan ondersteunen.
  • Het weerzinwekkende lichaam: zelfwalging als sleutelfactor bij anorexia nervosa -Klaske Glashouwer, Faculteit Gedragswetenschappen, RUG
    Het doel is om een ​​VR-prototype te ontwikkelen dat de unieke mogelijkheid creëert om individuen bloot te stellen aan hun eigen 'toekomstige dikke lichaam'. Na het testen van dit prototype in een proof-of-principle-onderzoek, wil ik het gebruiken om zelfwalging als kernmechanisme bij anorexia nervosa te bestuderen en een innovatieve interventie te ontwikkelen.
Laatst gewijzigd:08 april 2022 11:21
Deel dit Facebook LinkedIn
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 maart 2025

    RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst

    De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...

  • 05 maart 2025

    Vrouwen in de wetenschap

    De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.

  • 16 december 2024

    Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’

    Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...