Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Meetactie Hittestress CurioUs

31 mei 2021

Door de toename van extreme hitte in de zomer wordt het ook bij jou thuis warmer. Waar je woont en hoe jouw huis is gebouwd heeft veel te maken met hoe warm het bij jou binnen wordt.

CurioUs haakt met deze vierde meetactie aan bij het onderzoek van Floris Boogaard en Allard Roest in samenwerking met Forum Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health en Science Linx. Meet met sensoren die wij je toesturen de hitte in jouw huis en vul tijdens een hittegolf het vragenformulier in.

Ben jij benieuwd hoe warm het bij jou thuis wordt bij bepaalde temperaturen, hoe dat in vergelijking met andere huizen in jouw buurt is en wat je eraan kunt doen? Doe dan mee met de meetactie! Geef je voor 4 juni op. Je krijgt tussen 7 juni en 11 juni de sensor per post thuisgestuurd. Je kunt beginnen met meten zodra je de sensor in huis hebt.

Meetactie Hittestress
Meetactie Hittestress

Bijbehorende mini-colleges

Ook vinden er op 15 juni mini-colleges plaats. Weerman en wetenschapper Peter Kuipers Munneke en onderzoeker Floris Boogaard bespreken we de oorzaken, gevolgen en veranderingen in de omgeving. Wat doet extreme hitte met ons? Wat zijn de oplossingen- of manieren om hittestress te verminderen? En vooral: wat kun jij zelf doen om de risico’s van extreme hitte te vermijden en te verminderen?

Laatst gewijzigd:31 mei 2021 17:24

Meer nieuws