Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Mindwise en GION ontvangen KNAW subsidie ‘Gewaardeerd’

13 april 2021

Deze week werd bekend dat het online platform Mindwise en het GION beiden een financiële bijdrage van €10.000 uit het KNAW pilotfonds ‘Gewaardeerd!’ ontvangen. Dit fonds is bedoeld om wetenschappers die zich structureel inspannen voor wetenschapscommunicatie te ondersteunen.

Mindwise
Op het online platform Mindwise schrijven staf en studenten sinds 2014 blogs over psychologisch onderzoek en onderwijs uit Groningen en geven zij hun mening over actuele zaken op basis van hun deskundigheid. Mindwise gaat de subsidie gebruiken om deze activiteiten voort te kunnen zetten. Daarnaast is het plan om een deel van de subsidie te gebruiken om studenten en collega’s te trainen op het gebied van wetenschapscommunicatie.

GION: Onderwijskennis Noord Nederland
De missie van het GION is om kennis over het onderwijs te vergroten en de onderwijspraktijk te verbeteren. Er is daarbij in het bijzonder aandacht voor het bevorderen van gelijke onderwijskansen in Noord-Nederland. Het GION werkt samen met de Onderwijskansenwerkplaats Noord-Nederland, de Academische Opleidingsschool, en de wetenschapswinkel Onderwijs. Met de subsidie wil men deze samenwerkingen verder bundelen en versterken.

Laatst gewijzigd:14 april 2021 13:25
View this page in: English

Meer nieuws

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 31 januari 2024

    Laura Batstra strijdt op social media tegen stoornisdenken 

    Hoogleraar orthopedagogiek Laura Batstra zet zich in tegen stoornisdenken en overmedicalisatie. Dat doet ze onder andere door posts op social media. Hoewel het soms vechten tegen de bierkaai lijkt, gelooft Batstra dat een hoop kleine acties...

  • 26 januari 2024

    Vader in de gevangenis: Wat voor impact heeft dat op het gezin?

    Hoewel zo’n 28.300 kinderen in Nederland een vader in de gevangenis hebben, is er slechts beperkt onderzoek naar de impact hiervan op het gezin gedaan. Socioloog Simon Venema − onderzoeker bij Verslavingszorg Noord Nederland en verbonden aan de...