Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons FEB Research / FEB FEB Research News News / FEB

GGDC doet mee aan groot internationaal onderzoek: tools voor armoedebestrijding in Afrika

12 maart 2020
Shea butter productie in Burkina Faso

Het Groningen Growth and Development Centre (GGDC) van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde gaat onderzoek doen naar structurele economische verandering in landen in zuidelijk Afrika. Dit project zal overheden nieuwe manieren bieden om groei te versterken en armoede te bestrijden. Vanaf 1 maart helpt het GGDC bij het ontwikkelen van nieuwe maatstaven voor (sectorale) ontwikkeling om de nieuwe inzichten in internationaal perspectief te plaatsen.

Van landbouw naar industrie

Voor de ontwikkeling van lage-inkomenslanden moeten op platteland en landbouw gerichte economieën zich omvormen naar meer stedelijke en industriële economiën. In veel landen in de zuidelijk Afrika gaat het proces van verstedelijking tot nu toe sneller dan het proces van industrialisatie. De structurele verandering die er is, gaat grotendeels van landbouw naar (niet-verhandelbare) diensten. Het GGDC zal helpen bij het beantwoorden van vragen en uitdagingen die deze landen te wachten staan, met een focus op Ghana, Zambia, Rwanda, Oeganda en Ethiopië.

Databases als basis

Het project bouwt voort op de expertise van het GGDC bij het ontwikkelen van uitgebreide databases als basis voor onderzoek naar economische groei en ontwikkeling. Het Britse ministerie voor Internationale Ontwikkeling heeft een grote, meerjarige onderzoeksubsidie toegekend aan een vereniging van gerenommeerde onderzoekers, met de GGDC als een van de hoofdpartners. GGDC-leden Gaaitzen de Vries, Robert Inklaar en Marcel Timmer zullen nauw bij dit project betrokken zijn.

Voor meer informatie: Robert Inklaar of Gaaitzen de Vries

Laatst gewijzigd:30 januari 2023 12:11
View this page in: English

Meer nieuws