Kick-off Young Science and Engineering Network (YSEN)
Op donderdag 10 oktober vond de kick-off van het nieuw opgerichte Young Science and Engineering Network (YSEN) plaats bij Brasserie Zernike. Na een korte inleiding door een van de leden van de oprichtingscommissie werd de officiële opening verricht door de decaan van de FSE, prof.dr. Jasper Knoester. Na de opening volgden nog twee sprekers: prof.dr. Marcel Swart, voorzitter van de Young Academy of Europe en prof.dr. Jacquelien Scherpen, voorzitter van de BC1.
Prof.dr. Marcel Swart sprak over de perspectieven voor een early career researcher in Europese context. Prof. Jacquelien Scherpen deelde tips en trucs om een tenure trackpositie in Groningen tot een succes te maken. Ongeveer dertig jonge onderzoekers van de faculteit waren bij de kick-off aanwezig.
Voor jonge onderzoekers FSE
YSEN is een initiatief van en wordt gecoördineerd door een groep jonge onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering (FSE) die enthousiast zijn als het gaat om het verbeteren van de wetenschappelijke en professionele omgeving voor andere jonge onderzoekers binnen de faculteit. Alle junior onderzoekers binnen FSE, dat wil zeggen tenure-track (of vergelijkbaar) en binnen ongeveer tien jaar na aankomst in Groningen en/of begin van de benoeming, worden uitgenodigd om lid te worden. Het doel van YSEN is het vergemakkelijken van informatie-uitwisseling, peer support en interdisciplinariteit, door evenementen en workshops te organiseren en door als communicatiekanaal naar de FSE-organisatie te dienen.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Laatst gewijzigd: | 05 november 2019 11:45 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor circulaire biogebaseerde materialen
Prof. dr. Anastasiia Krushynska ontvangt een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van EUR 600.000 om innovatieve technologieën te helpen ontwikkelen voor het omzetten van laagwaardig organisch afval in duurzame, recyclebare materialen.