About usNews and EventsNews articles

Motivating Society-wide Pro-environmental Change

16 September 2019

The world is facing environmental crises, but pro-environmental action is seriously lagging behind. Contrary to popular beliefs, Thijs Bouman and Linda Steg argue that this is not caused by people undervaluing the environment, but rather by people structurally underestimating how much others care. Only through showing that many do value the environment it will be possible to inspire society-wide pro-environmental action.

Bouman and Steg published an article on this subject on the online magazine One Earth. Both authors are colleagues at the Expertise group Environmental Psychology at the Department of Psychology of the University of Groningen. One Earth publishes research across the full spectrum of global environmental change and sustainability science.

More information

Last modified:16 September 2019 12.06 p.m.
printView this page in: Nederlands

More news

• 08 October 2019

Goed en slecht nieuws over de flexplek

Steeds meer mensen werken in een ‘activiteitgerelateerde’ werkomgeving, waar ze geen vaste plek hebben maar flexibel gebruik kunnen maken van verschillende soorten plekken. Het is een prima concept, maar de uitvoering laat helaas vaak te wensen over...

• 03 October 2019

Zaterdag 5 oktober: Weekend van de Wetenschap - Faculteit GMW open

Tijdens Weekend van de Wetenschap / Zpannend Zernike ervaar je bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen wat gedrag is en hoe het ons beinvloedt in al ons denken, leren en samenleven.

• 27 September 2019

Prof. Marleen Janssen awarded Royal Decoration

On Friday 27 September, Prof. H.J.M. Janssen was appointed Knight of the Order of the Netherlands Lion. The Mayor of Heerenveen Tjeerd van der Zwan presented the award in Het Kasteel In Groningen.