Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Berend Roorda: 'Er is geen duidelijke grondslag om op te treden tegen uiterlijke kenmerken Hells Angels'

04 juli 2019
Mr. dr. Berend Roorda

Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen wil geen uitingen van de Hells Angels op straat zien in zijn gemeente. Dat heeft hij aan de lokale afdeling van de verboden motorclub laten weten, de enige in deze regio. ,,Er is geen duidelijke grondslag om op te treden”, reageert Berend Roorda, onderzoeker aan het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Met het verbod op uiterlijk vertoon wil burgemeester Koelewijn invulling geven aan het vonnis van de rechtbank. Er is echter een probleem, stelt Roorda. ,,De Hells Angels kunnen nog in hoger beroep en cassatie. Zolang het vonnis niet onherroepelijk is, is deelname aan de werkzaamheid van de voortzetting van een verboden organisatie niet strafbaar", legt de universitair docent uit, die met collega's onderzoek deed naar de aanpak van omstreden motorclubs. Zo is te lezen in het AD.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws