Eerste bouwfase Feringa Building op Zernike Campus vanaf 1 juli
Op 1 juli 2019 start aannemer Ballast Nedam met de eerste fase van de bouw van de nieuwe Feringa Building voor de Faculty of Science and Engineering (FSE) van de Rijksuniversiteit Groningen. De Feringa Building op de Zernike Campus krijgt de vorm van drie aaneengeschakelde V-vleugels en huisvest straks ongeveer 1.400 studenten en 850 medewerkers.

Begin juli wordt gestart met de fundering. Doordat de werkzaamheden vlak naast het huidige gebouw plaatsvinden, zal dit op een trillings- en geluidsarme manier gebeuren. Het aanleggen van de funderingspalen bestaat uit het boren van gaten in de grond, die worden voorzien van wapening en volgestort met beton. Deze manier levert, in tegenstelling tot heipalen, geen zware geluidsoverlast. Wel betekent het meer betonwagens.
In totaal worden circa 2.000 betonnen schroefpalen gemaakt voor de fundering van de Feringa Building. Er wordt gestart aan de zuidkant van het bouwterrein.

Bouwplanning in fases
De nieuwbouw vindt gefaseerd plaats (zie afbeelding). Fase 1A is medio 2021 geheel gereed, zodat de eerste onderzoeksgroepen van de faculteit hun intrek kunnen nemen in de Feringa Building. Daarna wordt fase 1B afgebouwd en kunnen gebouwdelen 17 en 18 van Nijenborgh 4 worden gesloopt om plaats te maken voor Fase 2. Deze zal begin 2022 starten en in de zomer van 2023 klaar zijn.


Laatst gewijzigd: | 19 juni 2025 12:52 |
Meer nieuws
-
17 juli 2025
Veni-beurzen voor elf RUG-onderzoekers
Aan elf onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend: Quentin Changeat, Wen Wu, Femke Cnossen, Stacey Copeland, Bart Danon, Gesa Kübek, Hannah Laurens, Adi Stoykova, Frank Tsiwah,...
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.