Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Laura Peters: 'Ondermijningszaken typeren zich doordat we een vermogende verdachte hebben'

20 februari 2019
Mr. dr. L.J.J. (Laura) Peters

In Amerika en de meeste landen om ons heen gebeurt het al: vonnisafspraken tussen aanklagers en verdachten en hun advocaten. Verdachten tekenen dan voor een lagere straf in ruil voor medewerking. In Nederland gaan stemmen op om met plea bargainingde enorme overbelasting van het rechtssysteem aan te pakken. Want dankzij afspraken vooraf kunnen veel meer zaken efficiënter afgehandeld worden. Universitair docent Strafrecht Laura Peters is te gast in Nieuwsuur: 'Je ziet het met name in ondermijningszaken dat gemeenten en burgemeesters klagen over de ellenlange rechtszaken om criminelen veroordeeld te krijgen. Daarom wil ik een discussie aanzwengelen of we ondermijning nog moeten aanpakken via het strafrecht.'


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:21 februari 2019 10:48

Meer nieuws