Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

College Tour met Carles Puigdemont (livestream)

13 februari 2019

Studium Generale heeft de Catalaanse politicus Carles Puigdemont uitgenodigd voor een College Tour op woensdag 13 februari 2019. Puigdemont zal spreken over de huidige en eerdere gebeurtenissen in Catalonië. Ook deelt hij zijn ideeën en visie over de toekomst van Catalonië en Europa. Hij wordt geïnterviewd door Tim Huiskes, maar zal ook vragen van studenten beantwoorden. Het evenement is uitverkocht, maar u kunt de livestream volgen via onderstaande knop.

Carles Puigdemont is een Catalaans politicus die nu in België woont. Hij is voormalig burgemeester van Girona. Vanaf januari 2016 was hij president van de regering van Catalonië, tot in oktober 2017 Catalonië de onafhankelijkheid uitriep. Hij werd dezelfde dag door de Spaanse regering uit het ambt gezet.

De organisatie van de College Tour is een samenwerking tussen Studium Generale en de afdeling Minorities and Multilingualism. Naast een interview zal er ruim gelegenheid zijn voor studenten om vragen te stellen aan Puigdemont. Eén van onze experts op het gebied van internationale relaties, Tim Huiskes, zal het debat op een vaardige manier leiden. Hij is voorzitter van de Universiteitsraad van de RUG. Daarnaast is hij docent in Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie en onderzoeker bij Globalisation Studies Groningen (GSG).

Achtergrond
Studium Generale Groningen organiseert vernieuwende en multidisciplinaire activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het gevarieerde programma, met onder andere lezingen, films en debatten, is gericht op een breed publiek van studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit stad en regio. De RUG heeft sinds jaar en dag met Minorities en Multilingualism een centrum voor de studie naar minderheden en minderheidstalen in huis. De onafhankelijkheid, taal en cultuur van Catalonië staan internationaal enorm in de belangstelling. Het past in de traditie van Studium Generale om een podium te bieden aan de politicus Carles Puigdemont, waar hij kritisch aan de tand gevoeld kan worden.

Carles Puigdemont

Livestream met Carles Puigdemont

Laatst gewijzigd:15 februari 2019 09:24
printView this page in: English

Meer nieuws