Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Masterclass Design Thinking in Onderwijs door Julie Schell en Tamie Glass

18 januari 2019

Op 29 januari a.s. geven Dr. Julie Schell en Prof. Tamie Glass een masterclass Design Thinking* in Onderwijs aan een selecte groep docenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Julie Schell en Tamie Glass zijn internationaal bekende experts in onderwijsontwikkeling. Middels een simulatie zullen zij het design thinking-proces introduceren, zoals deze wordt gebruikt op The School of Design and Creative Technologies van de universiteit Texas in Austin, alsook bij andere prominente instellingen zoals Stanford d.school en bedrijven, zoals IDEO.

Als onderdeel van de masterclass, doet u in een team een design thinking-oefening om creatieve oplossingen te genereren voor universele onderwijsproblemen. Professors Julie Schell en Tamie Glass zullen daarnaast hun pedagogische filosofieën en beslissingen delen en bediscussiëren waarom design thinking toegepast kan worden in het onderwijs.

De aanmelding voor deze masterclass is middels verstuurd. Wanneer u via mail geen uitnodiging heeft ontvangen maar wel zou willen deelnemen, stuur dan een mail naar Irene Douwes en laat ons weten waarom we u hadden moeten uitnodigen.

De locatie van de masterclass wordt nog bekend gemaakt.
Voertaal: Engels.

Dr. Julie Schell
Dr. Julie Schell

  • Julie Schell - is directeur Learning Design voor de School of Design and Creative Technologies bij de universiteit Texas in Austin, waar ze tevens Universitaire Docente is. Dr. Schell is een prominente expert in de onderwijskunde, als ook in het onderwijzen van design thinking. Zij geeft les op het gebied van onderwijsontwikkeling, innovatie en technologie. Dr. Schell heeft meer dan 20 jaar ervaring in het hoger onderwijs en heeft gewerkt bij topuniversiteiten zoals Yale, Stanford, Columbia en Harvard.
    Julie Schell verzorgt tevens de keynote-presentatie tijdens de Docent van het Jaar-verkiezing op woensdag 30 januari a.s.
Prof. Tamie Glass
Prof. Tamie Glass
  • Tamie Glass - is Universitair Hoofddocent en onderzoeker bij de Gene Edward Mikeska Endowed Chair bij de School of Architecture van de universiteit Texas in Austin. Ze is tevens gastdocent bij de School of Design and Creative Technologies in de College of Fine Arts. Ze pleit voor het ontwerpen van mensgericht onderwijs en draagt bij aan universiteitsbrede initiatieven die zich richten op het overbruggen van disciplines middels design thinking. Zij geeft cursussen op het gebied van gedragsontwikkeling.

* Design Thinking is een methode om een praktische en creatieve oplossing te vinden voor een probleem, waarbij verbetering centraal staat. De methode is daarbij altijd gericht op een doel. Daarnaast is het werken met Design Thinking iteratief: het is altijd een verbetering op de vorige ‘versie’ en laat ook altijd ruimte voor een volgende verbetering.

Laatst gewijzigd:21 januari 2019 13:16
printView this page in: English

Meer nieuws