Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. Bettina Reitz-Joosse is Docent van het Jaar 2017

Elmer Sterken en Bettina Reitz-Joosse

And the winner is … dr. Bettina Reitz-Joosse van de Faculteit Letteren! Met haar interactieve presentatie, waarin ze zich afvroeg door wie wij de betekenis van woorden en teksten laten bepalen, won Reitz-Joosse de felbegeerde titel. De jury was unaniem in haar besluit. De runners-up waren dr. Jeanne Peijnenburg van Wijsbegeerte en dr. Roland Chiu van het University College Groningen.

Op donderdag 12 april streden 10 docenten in de Aula van het Academiegebouw om de titel RUG Docent van het Jaar 2017. De genomineerden presenteerden zichzelf in minicolleges, - waarin onder andere bananen, origami en tennisballen de revue passeerden - waarna de jury haar oordeel baseerde op de voordracht van de faculteiten en de minicolleges. Reitz-Joosse ontving een bedrag van € 5.000, beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds, een kunstwerk en een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College. De twee runners-up ontvingen elk een bedrag van € 2.500.

De genomineerde docenten per faculteit (in alfabetische volgorde):

De RUG Docent van het Jaar verkiezing werd dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. Het was de eerste keer dat de verkiezing binnen het programma van het nieuwe Onderwijsfestival viel, dat dit jaar voor het eerst plaatsvond.

UEF/COWOG

Sinds 2016 wordt het geldbedrag voor de Docent van het Jaar, en ook dit jaar voor de twee runners-up, beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds. Dit bedrag moet worden aangewend als investering in het eigen onderwijs (vervolgopleiding, conferentie, studiereis, studentassistent, e.d.). Daarnaast ontvangt de winnaar een sculptuur gemaakt door Joek van Draanen.

Alle genomineerden
Laatst gewijzigd:13 april 2018 11:19