Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Michelle Bruijn: 'Nooit onderzoek gedaan naar wat gebeurt nadat burgemeester drugspand sluit'

05 november 2018
Michelle Bruijn, LLM
Michelle Bruijn, LLM

Burgemeester Crone heeft in 2018 al veertien drugspanden gesloten. Onderzoeker Michelle Bruijn van de RUG betwijfelt of dat effectief is. 'Is het sluiten van een woning niet het verplaatsen van het probleem van drugsoverlast? En help je de bewoner niet verder in de problemen? Zeker omdat burgemeesters steeds vaker overgaan tot woningsluitingen lijkt mij onderzoek noodzakelijk', zo zegt ze in de Leeuwarder Courant.

Met het sluiten van een drugspand moet de overlast uit een wijk verdwijnen. Maar wat zijn de gevolgen voor de uitgezette bewoners? Gaat het drugscriminaliteit tegen? We weten het niet. Michelle Bruijn, promovenda en docent aan Rijksuniversiteit Groningen, deed de afgelopen jaren veel onderzoek naar de Opiumwet. Volgens haar is de verklaring voor de toename van het gebruik van de maatregel dat de toepassingsmogelijkheden steeds groter worden, zo zegt ze in het Friesch Dagblad.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:22 oktober 2019 14:49

Meer nieuws

 • 19 november 2019

  Strijden voor het demonstratierecht

  Boeren, bouwers, leraren en winkeliers die protesteren, zwartepietdiscussies, maatschappelijke onvrede wereldwijd…. Voor een expert in demonstratierecht zijn het drukke tijden. Jurist Berend Roorda wordt overspoeld met vragen van journalisten, burgemeesters...

 • 12 november 2019

  Marie Curie ITN project KnowGraphs gestart: 2 PhD posities beschikbaar

  Vlak voor de zomer bereikte onze faculteit het goede nieuws dat de twee Marie Curie ITN projecten die in januari 2019 waren ingediend door de Security, Technology and e-Privacy (STeP) onderzoeksgroep, zijn toekend.

 • 31 oktober 2019

  ‘Gezond eten is een mensenrecht’

  Prof. mr. Brigit Toebes pleit ervoor om gezond eten op te nemen in de mensenrechten-richtlijnen. Toebes, hoogleraar Gezondheidsrecht in Internationaal Perspectief, heeft hiertoe een opiniestuk gepubliceerd in British Medical Journal, een vooraanstaand...