Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video's Three Minutes Thesis Competition

08 mei 2018

Een ingewikkeld onderwerp uitleggen in drie minuten aan een lekenpubliek op een begrijpelijke, enthousiaste en fascinerende manier, dat is de Three Minutes Thesis Competition (‘3MT’). Het concept is afkomstig van de University of Queensland en is overgewaaid naar universiteiten over de hele wereld.

Op 14 maart 2018 was de eerste editie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Twaalf PhD-studenten van de RUG presenteerden in drie minuten hun onderzoek aan de hand van één powerpointslide aan een niet-specialistisch publiek en een jury. Vakil Takhaveev is de eerste winnaar van deze competitie aan de RUG, Dowine de Bruijn werd tweede. Jaap Waverijn won de publieksprijs.

Video's

Onderstaand een video over het onderzoek van winnaar Vakil Takhaveev. Onder deze video staat een overzicht van alle deelnemers met een link naar een video-impressie van hun presentatie. (Volgen nog)

Alle deelnemers van de competitie:

Laatst gewijzigd:16 mei 2018 16:55
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 18 mei 2018

  Panos Merkouris participates in workshop on Ocean Governance

  On April 19-20th, Prof. Panos Merkouris participated as commentator in the workshop 'Regime Interaction in Ocean Governance: Problems, theories and methods', which took place in Utrecht.

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 15 mei 2018

  Viola Bex-Reimert: Mag het Nederlanderschap van Syriëstrijders afgepakt worden?

  De bestuursrechter zal dinsdag toetsen of het Nederlanderschap van vier bij verstek veroordeelde jihadisten terecht is ingetrokken. Nu.nl vroeg zich af wanneer iemands Nederlanderschap afgenomen mag worden. Daarom belden ze voor de podcast Dit wordt...