Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw e-tijdschrift: Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik

15 maart 2018

GAGL (Groninger Arbeiten zur germanistischen Linguistik) was een bekende working-papersserie in het Engels en Duits over het onderwerp van de Germanistische linguistiek, gesticht door Werner Abraham, en gepubliceerd door de Rijksuniversiteit Groningen tussen 1972 en 2011. Het doel was de snelle verspreiding van de draftversies van nieuwe publicaties; veel, zeer invloedrijke artikelen over de Germanistische syntaxis uit de jaren '80 werden voor het eerst verspreid via GAGL.

Alle nummers van GAGL vanaf 1981 werden gedigitaliseerd in 2008, toen GAGL stopte met de gedrukte editie. De laatste jaren verscheen het als online tijdschrift gepubliceerd door de Universiteitsbibliotheek Groningen.

University of Groningen Press heeft GAGL nu opgenomen in het online tijdschriftarchief, zodat deze waardevolle vroege publicaties over de syntaxis en semantiek van de Duitse, Nederlandse en Engelse taal permanent beschikbaar blijven voor de wetenschappelijke gemeenschap.

  • Online beschikbaar op dit moment: No 15 (1979) - No 53.2 (2011)

Lacunes in de collectie

We betreuren dat we de oudste nummers van GAGL missen (1 tot 14). Als iemand deze nummers heeft, willen we graag in contact komen met u en kijken of het mogelijk is ze te digitaliseren om het archief te voltooien.

Laatst gewijzigd:15 maart 2018 09:58
printView this page in: English

Meer nieuws