Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Martijn Wieling verkozen tot vicevoorzitter van de Jonge Akademie

19 januari 2018

RUG-onderzoeker Martijn Wieling is door de leden van De Jonge Akademie verkozen tot vicevoorzitter. De Jonge Akademie is een platform binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) met jonge wetenschappers die internationaal tot de top van hun vakgebied behoren. De Akademie organiseert activiteiten op het gebied van wetenschap en maatschappij, interdisciplinariteit en wetenschapsbeleid.

Hoogleraar Sociale & Organisatiepsychologie Belle Derks (UU) is benoemd tot voorzitter en experimenteel psycholoog Stefan van der Stigchel (UU) treedt toe tot het bestuur, dat verder bestaat uit Behnam Taebi (techniekfilosoof aan de TUD) en Patricia Dankers (chemicus aan de TUE).

Martijn Wieling
Martijn Wieling

Martijn Wieling

Wieling doet bij de afdeling Informatiekunde computationeel onderzoek naar dialecten. Zo bestudeert hij onder andere hoe de tong- en lipbewegingen van Nederlanders en Duitsers verschillen van die van Engelse sprekers, en hoe de visualisatie hiervan kan bijdragen aan het verbeteren van hun uitspraak.

Na het cum laude afsluiten van de masters Computing Science en Behavioral Cognitive Neurosciences aan de RUG, promoveerde Wieling in 2012 cum laude op onderzoek naar kwantitatieve methoden om dialectverschillen te onderzoeken. Wieling is in 2014 benoemd tot lid van De Jonge Akademie. In mei 2016 won hij de prestigieuze European Young Researchers Award. De jury sprak haar waardering uit voor Wieling als bijzondere, breed en maatschappelijk georiënteerde wetenschapper.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:19 januari 2018 15:45
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 01 februari 2018

  Kuipers en Nobbe winnen Science Slam

  Promovenda Nadine Kuipers en dichter Richard Nobbe (student Filosofie) hebben met hun gedicht Science Slam 2018 van Studium Generale Groningen gewonnen. Het gedicht gaat over het onderzoek van Kuipers, die bij Engelse taal- en letterkunde middeleeuwse...

 • 15 januari 2018

  Roelien Bastiaanse: ‘Als ik niet oplet, dan kan iemand straks misschien niet meer praten.’

  Op 15 januari start de MOOC Language Testing During Awake Brain Surgery. Lees het interview met Roelien Bastiaanse, hoogleraar neurolinguïstiek en ‘lead educator’ van de cursus.

 • 03 januari 2018

  Cursussen bij het Talencentrum, januari-juni 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt in de cursusperiode januari-juni 2018 weer veel cursussen aan: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Moderne Vreemde Talen en Interculturele Communicatie....