Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

National Geographic volledig in het teken van Groningen

20 november 2017

De eerste klimaatneutrale waterstofcentrale ter wereld, het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland en een eiland dat compleet in haar eigen energievoorziening voorziet met hulp van het Energy Transition Centre. Het zijn slechts enkele voorbeelden van innovatieve duurzaamheidsprojecten die in Groningen tot stand zijn gekomen.

Om deze en andere projecten aandacht te geven brengt het gerenommeerde tijdschrift National Geographic ‘Nieuwe energie’ uit, een special die volledig gewijd is aan innovatie op het gebied van energietransitie in de provincie Groningen. Onder andere Jos Winkelman en Kees Hummelen van de RUG hebben meegewerkt aan de editie.

De energie-revolutie is dichtbij

Aanleiding voor de special is de documentaire ‘An Inconvenient Truth 2’, waarmee Al Gore wil laten zien dat een energie-revolutie heel dichtbij is. Op vrijdag 24 november toont het Groninger Forum deze documentaire tijdens IDFA in Groningen. Na afloop van de film is er een nagesprek met o.a. Maarten Loonen, universitair docent Arctische Ecologie aan de RUG en onderzoeker op Spitsbergen. Tijdens dit gesprek is er veel aandacht voor innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid in Nederland en specifiek Groningen.

'Nieuwe energie' special bestellen

De National Geographic special komt uit op 21 november 2017. Geïnteresseerden kunnen gratis een exemplaar bestellen via de City of Talent website .

Laatst gewijzigd:22 november 2017 15:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...