Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

National Geographic volledig in het teken van Groningen

20 november 2017

De eerste klimaatneutrale waterstofcentrale ter wereld, het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland en een eiland dat compleet in haar eigen energievoorziening voorziet met hulp van het Energy Transition Centre. Het zijn slechts enkele voorbeelden van innovatieve duurzaamheidsprojecten die in Groningen tot stand zijn gekomen.

Om deze en andere projecten aandacht te geven brengt het gerenommeerde tijdschrift National Geographic ‘Nieuwe energie’ uit, een special die volledig gewijd is aan innovatie op het gebied van energietransitie in de provincie Groningen. Onder andere Jos Winkelman en Kees Hummelen van de RUG hebben meegewerkt aan de editie.

De energie-revolutie is dichtbij

Aanleiding voor de special is de documentaire ‘An Inconvenient Truth 2’, waarmee Al Gore wil laten zien dat een energie-revolutie heel dichtbij is. Op vrijdag 24 november toont het Groninger Forum deze documentaire tijdens IDFA in Groningen. Na afloop van de film is er een nagesprek met o.a. Maarten Loonen, universitair docent Arctische Ecologie aan de RUG en onderzoeker op Spitsbergen. Tijdens dit gesprek is er veel aandacht voor innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid in Nederland en specifiek Groningen.

'Nieuwe energie' special bestellen

De National Geographic special komt uit op 21 november 2017. Geïnteresseerden kunnen gratis een exemplaar bestellen via de City of Talent website .

Laatst gewijzigd:22 november 2017 15:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...