Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

National Geographic volledig in het teken van Groningen

20 november 2017

De eerste klimaatneutrale waterstofcentrale ter wereld, het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland en een eiland dat compleet in haar eigen energievoorziening voorziet met hulp van het Energy Transition Centre. Het zijn slechts enkele voorbeelden van innovatieve duurzaamheidsprojecten die in Groningen tot stand zijn gekomen.

Om deze en andere projecten aandacht te geven brengt het gerenommeerde tijdschrift National Geographic ‘Nieuwe energie’ uit, een special die volledig gewijd is aan innovatie op het gebied van energietransitie in de provincie Groningen. Onder andere Jos Winkelman en Kees Hummelen van de RUG hebben meegewerkt aan de editie.

De energie-revolutie is dichtbij

Aanleiding voor de special is de documentaire ‘An Inconvenient Truth 2’, waarmee Al Gore wil laten zien dat een energie-revolutie heel dichtbij is. Op vrijdag 24 november toont het Groninger Forum deze documentaire tijdens IDFA in Groningen. Na afloop van de film is er een nagesprek met o.a. Maarten Loonen, universitair docent Arctische Ecologie aan de RUG en onderzoeker op Spitsbergen. Tijdens dit gesprek is er veel aandacht voor innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid in Nederland en specifiek Groningen.

'Nieuwe energie' special bestellen

De National Geographic special komt uit op 21 november 2017. Geïnteresseerden kunnen gratis een exemplaar bestellen via de City of Talent website .

Laatst gewijzigd:22 november 2017 15:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...