Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Tentoonstelling Gelukkig Gezond toont geschiedenis Healthy Ageing

21 juni 2017

Gezond leven is in. We gaan naar de sportschool, we eten bewust en de boekwinkels liggen vol met boeken over mindfulness en andere manieren om gelukkig te worden. Maar is dit wel een nieuwe trend? De tentoonstelling ‘Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing’ laat zien dat de wens om zo gezond mogelijk oud te worden van alle tijden is. De tentoonstelling is vanaf 22 juni in het Universiteitsmuseum Groningen te zien.

Gelukkig Gezond! laat zien dat de sleutelingrediënten van een gezonde levensstijl in feite hetzelfde zijn als de zes lifestyle- en omgevingsfactoren die belangrijk waren in de geneeskunde van voor 1800. Het gaat om klimaat, dieet, lichaamsbeweging, slaappatronen, detox en emotionele balans. Dokters waren voortdurend bezig met het schrijven van leefregels gebaseerd op deze factoren. In de tentoonstelling worden bezoekers uitgedaagd om na te denken over de betekenis van deze oude ideeën voor onze huidige hang naar een gezond en gelukkig leven.

De tentoonstelling is van 22 juni 2017 tot 31 januari 2018 te zien is in het Universiteitsmuseum Groningen.

Meer informatie

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printView this page in: English

Meer nieuws