Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energy Academy Europe mooiste nieuwe gebouw in Groningen

26 juni 2017

De Energy Academy Europe is uitgeroepen tot het mooiste nieuwe gebouw van Groningen. De Energy Academy werd vrijdag in het Groninger Forum bekroond tot winnaar van de Grote Groninger Gebouwenenquete 2017. De nieuwste blikvanger v an de Rijksuniversiteit Groningen viel zelfs tweemaal in de prijzen: zowel het publiek als de vakjury bekroonde de nieuwbouw van architectencombinatie Broekbakema (Rotterdam) en De Unie architecten (Groningen) tot winnaar. Het energiezuinige gebouw is volgens de jury niet alleen mooi, maar ook innovatief. Het is volgens de jury ‘bescheiden, haast ingetogen en juist daardoor van grote schoonheid’.

De vakjury erkent hiermee dat in Groningen niet alleen een bijzonder duurzaam en ambitieus gebouw is neergezet, maar dat dat ook gepaard kan gaan met erg mooie architectuur. Door een slim ontwerp wordt de energiebehoefte laag gehouden en bovendien is het gebouw in staat om meer energie te produceren dan het verbruikt. Hiermee is de Energy Academy Europe het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland.

Energy Academy Europe

De Energy Academy Europe (EAE) is het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland. Het extreem energiezuinige gebouw met het allerhoogste certificaat op duurzaamheidsprestaties behoort tot de zogeheten BREEAM Outstanding-klasse. BREEAM is een methode van duurzaam bouwen die het milieu zo min mogelijk belast en een gezonde werk- en leefomgeving stimuleert. Bij EAE gebeurt dit door de energievraag zeer laag te houden en zoveel mogelijk gebruik te maken van de natuurlijke energiebronnen zon, aarde, lucht en water.

Bezichtiging tijdens Dag van de Architectuur

Met het uitreiken van de prijs ging De Dag van de Architectuur van start, jaarlijks georganiseerd door de Stichting DAG en Platform GRAS. Onderdeel van het programma was een bezoek aan het gebouw Energy Academy Europe op zaterdag 24 juni tijdens de Open Dag. Van deze mogelijkheid is enthousiast gebruik gemaakt door architectuurliefhebbers.

Laatst gewijzigd:05 februari 2018 14:14
printView this page in: English

Meer nieuws