Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Miljoenensubsidies voor RUG onderzoekers uit Zwaartekrachtprogramma

08 mei 2017
Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) leveren een belangrijke bijdrage aan de onderzoeksprojecten die miljoenensubsidies toegekend hebben gekregen uit het Zwaartekrachtprogramma. De RUG is betrokken bij vier van de in totaal zes gehonoreerde projecten.

Onderzoekers van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen leiden het project SCOOP, waaraan ook medewerkers van de Faculteit Wijsbegeerte bijdragen. Aan de projecten OIKOS, Organs on Chips en BaSyC werken onderzoekers van Letteren, Science & Engineering en UMCG mee. Per project wordt 18,8 miljoen Euro toegekend.

Rector magnificus Elmer Sterken van de RUG is blij met het resultaat. ‘Het Zwaartekrachtprogramma is een van de belangrijkste financieringsbronnen voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De kracht van dit programma zit in de samenwerking tussen excellente onderzoekers van verschillende Nederlandse universiteiten. Ik ben heel blij dat de RUG een substantiële bijdrage levert aan de projecten die subsidie toegekend hebben gekregen. Het bevestigt de status van de onderzoekers die aan onze universiteit zijn verbonden.’

In een speciale krant van de RUG vindt u meer uitleg over de verschillende projecten.
Zwaartekracht
Met Zwaartekracht wil de overheid onderzoek van consortia van de beste onderzoekers in Nederland stimuleren. De onderzoekers moeten in hun vakgebied vernieuwend en invloedrijk onderzoek verrichten. De selectieprocedure voor dit eerste geldstroomprogramma wordt uitgevoerd door De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Meer informatie is te vinden op de website van NWO.
Laatst gewijzigd:09 mei 2017 15:09
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws