Twee jonge RUG-wetenschapstalenten naar buitenland met NWO Rubiconbeurzen

24 januari 2017

Twee onlangs gepromoveerde RUG-onderzoekers gaan onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen met een Rubiconfinanciering van NWO. Het programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.

Microfluidic generation of soft biomaterials based on elastin-like polypeptides for cell engineering

Kai Liu (Zernike Institute for Advanced Materials) gaat twee jaar onderzoek doen aan Harvard University, Harvard John A. Paulson School of Engineering & Applied Sciences, VS. Hij gaat minuscule deeltjes van een nieuw type materiaal ontwikkelen, waarin cellen makkelijker kunnen groeien tot gestructureerde weefsels. Hierbij zal hij onder andere kijken naar de rol van de elasticiteit van het materiaal in het lot van de cellen.

Elucidating the role of tRNA processing and modifications in proteostasis

Olga Sin (onderzoeksinstituut GUIDE, UMCG) gaat twee jaar naar het Max Planck Institute for Molecular Biomedicine Münster, Duitsland. Zij gaat bekijken hoe een verkeerde eiwitproductie gerelateerd is aan neurodegeneratieve ziekten. Eiwitten geven structuur, functie en regulatie aan de cellen in ons lichaam. Als er iets mis gaat in de productie van eiwitten, raken de cellen in stress en ontwikkelen we uiteindelijk ziekten.

Bron: nieuwsbericht NWO

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 13:39