Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Roel Boomstra wereldkampioen dammen

15 december 2016
Wereldkampioen dammen 2016 Roel Boomstra
Wereldkampioen dammen 2016 Roel Boomstra

Roel Boomstra is wereldkampioen dammen geworden. De 23-jarige student Natuurkunde aan de RUG versloeg in een tweekamp zijn 18-jarige rivaal Jan Groenendijk. Boomstra wist in de tweekamp de eerste, de vijfde, de achtste partij en de tiende partij te winnen en was daarmee niet meer te achterhalen door Groenendijk, die niet één partij winnend afsloot.

Boomstra is de eerste Nederlandse wereldkampioen dammen sinds 1984, toen Harm Wiersma de titel veroverde. Nadien ging de titel altijd naar een dammer uit de Sovjet-Unie/Rusland. Boomstra werd Nederlands Kampioen dammen in 2012 en 2015 en Europees Kampioen dammen in 2014. Ook behaalde hij de derde plaats op het WK in 2013 en 2015. De tweekamp om de wereldtitel 2016 werd op vier locaties gespeeld. De RUG was gastheer van de opening en de eerste vier partijen.

Zie ook

Felicitaties voor Roel Boomstra
Felicitaties voor Roel Boomstra
Laatst gewijzigd:20 december 2016 10:12
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...