Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Roel Boomstra wereldkampioen dammen

15 december 2016
Wereldkampioen dammen 2016 Roel Boomstra
Wereldkampioen dammen 2016 Roel Boomstra

Roel Boomstra is wereldkampioen dammen geworden. De 23-jarige student Natuurkunde aan de RUG versloeg in een tweekamp zijn 18-jarige rivaal Jan Groenendijk. Boomstra wist in de tweekamp de eerste, de vijfde, de achtste partij en de tiende partij te winnen en was daarmee niet meer te achterhalen door Groenendijk, die niet één partij winnend afsloot.

Boomstra is de eerste Nederlandse wereldkampioen dammen sinds 1984, toen Harm Wiersma de titel veroverde. Nadien ging de titel altijd naar een dammer uit de Sovjet-Unie/Rusland. Boomstra werd Nederlands Kampioen dammen in 2012 en 2015 en Europees Kampioen dammen in 2014. Ook behaalde hij de derde plaats op het WK in 2013 en 2015. De tweekamp om de wereldtitel 2016 werd op vier locaties gespeeld. De RUG was gastheer van de opening en de eerste vier partijen.

Zie ook

Felicitaties voor Roel Boomstra
Felicitaties voor Roel Boomstra
Laatst gewijzigd:20 december 2016 10:12
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...