Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG gastheer WK dammen

29 november 2016

De Rijksuniversiteit Groningen is vrijdag 2 december het toneel van de officiële start van de strijd om de wereldtitel dammen tussen Jan Groenendijk (18) en RUG-student Natuurkunde Roel Boomstra (23). Na de feestelijke opening in het Academiegebouw op vrijdag spelen Boomstra en Groenendijk van 3 tot en met 6 december de eerste vier partijen in het Van Swinderen Huys.

Spandoek voor het WK op de gevel van het Academiegebouw

Een van de onderdelen van de opening is een dampartij tussen prof. Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de RUG, en burgemeester Peter den Oudsten. Zij worden bijgestaan door de twee titelkandidaten. De titelstrijd tussen Boomstra en Groenendijk duurt in totaal 12 partijen en gaat op 8 december verder in Wageningen. De match wordt zondag 18 december afgesloten in Den Haag.

Het Slim Bewegende Brein

Onder de noemer ‘Het Slim Bewegende Brein’ toont Groningen hoe het damspel kan bijdragen aan een actieve en gezonde leefstijl. Na de feestelijke opening in het Academiegebouw verzorgt het Sport Science Instituut Groningen (een samenwerking van Hanzehogeschool, RUG, UMCG en gemeente) een symposium met noordelijke wetenschappers en prominenten, die het damspel vanuit verschillende invalshoeken belichten. Sportwetenschapper Marije Elferink-Gemser, socioloog René Veenstra, psycholoog en RUG-docent van het jaar Niels Taatgen, neuroloog Jos Snoek, bewegingswetenschapper Chris Visscher, damexpert Johan Krajenbrink en organisatiekundige Hans Slender verkennen de route naar de absolute top, maar laten ook zien hoe dit laagdrempelige bordspel voor jong en oud kan bijdragen aan een actieve en gezonde leefstijl. Het programma wordt ondersteund door de gemeente en het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN).

Zie ook de website van het WK dammen.

Opening symposium in het Academiegebouw
Opening symposium in het Academiegebouw
Laatst gewijzigd:05 december 2016 12:43
printView this page in: English

Meer nieuws