Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Young Academy Groningen and Louise Gunning: creating awareness together

16 november 2016

The Young Academy Groningen hosted Professor Louise Gunning, president of the Nationale Wetenschapsagenda (NWA, Dutch National Research Agenda) on Monday 14 November. The Young Academy Groningen is an organization for the University’s most talented, enthusiastic and ambitious young researchers, aiming to unite young researchers from different disciplines and to contribute to viewpoints on science policy and talent development.

Professor Louise Gunning: "Young researchers can get the voice out, connect to the public, show that what we do benefits society and help them understand why this is important."

Impact of the Dutch National Research Agena

The event aimed to raise awareness on how the Dutch National Research Agenda will impact the academic research landscape and was attended by approximately 65 partici pants including Professor Sibrand Poppema, president of the Board of the University.

Roundtable discussion

In addition to an interactive discussion between Professor Gunning and Young Academy members, a roundtable discussion was hosted where young researchers and members of the University community discussed the impact of the Nationale Wetenschapsagenda on the research landscape, both at the University of Groningen and throughout The Netherlands.

"I was very pleased that the Young Academy Groningen organized this roundtable discussion."

Creating much needed awareness

The Young Academy's roundtable event helped to create much needed awareness concerning the Dutch National Research Agenda at the University. More funding and continuous involvement from all parties (academic, political, society) will facilitate its successful implementation.

More information

Laatst gewijzigd:17 november 2016 10:25

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....