Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Griekse minister van Arbeid en Sociale Zaken bezoekt Rijksuniversiteit Groningen

“Wij willen Europa veranderen, niet verlaten”
04 oktober 2016
Dr. Georgios Katrougalos

Op uitnodiging van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen houdt de Griekse minister van Arbeid en Sociale zaken van de huidige Tsipras-regering, Dr. Georgios Katrougalos, op maandag 10 oktober een lezing over het belang van sociale zekerheid in Europa.

Als minister van de Tsipras-regering is Katrougalos verantwoordelijk voor het pijnlijke hervormingsprogramma van het Griekse pensioenstelsel en de welvaartsstaat. Hervormingen die zijn opgelegd door de Europese Commissie, de ECB en het IMF. In zijn lezing gaat Katrougalos onder andere in op volgende vragen: zijn de genoemde hervormingen in lijn met het Europese sociale model en wat moet er gebeuren om de sociale dimensie van de EU in de toekomst te verbeteren? Waarom is het zo belangrijk voor Europa om te investeren in een meer solide sociaal fundament van Europese integratie? Naast minister van Arbeid en Sociale Zaken is Katrougalos hoogleraar Publiekrecht aan de Democritus University of Thrace. Vanuit deze hoedanigheid heeft Katrougalos uitgebreid onderzoek gedaan naar het Europese sociale model als onderdeel van constitutionele tradities van de Europese landen.

De lezing is onderdeel van het EFESE programma, een door de EU gesponsord initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, KU Leuven, University of Ljubljana en het Centre for European Constitutional Law (CECL) in Athene, dat als doel heeft een nieuw format te ontwikkelen voor de uitwisseling van onderwijs in sociale zekerheid (www.efese.eu). De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen is organisator van het international seminar dat maandag 10 oktober wordt georganiseerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Cnossen, Communicatieadviseur Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:11 oktober 2016 11:41

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...