Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitreiking Spinozapremies aan Lodi Nauta en Bart van Wees

12 september 2016

Lodi Nauta en Bart van Wees ontvangen dinsdag de NWO-Spinozapremie 2016 uit handen van staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker en NWO- voorzitter Jos Engelen. De feestelijke uitreiking vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De laureaten presenteren daar hun onderzoek en hun plannen met de premie.

Op vrijdag 10 juni maakte Engelen bekend dat liefst twee hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen dit jaar de prestigieuze premie ten deel valt: Nauta, hoogleraar geschiedenis van de filosofie en Van Wees, hoogleraar fysica van nanodevices. Aan de Spinozapremie is een bedrag van 2,5 miljoen euro verbonden. In totaal heeft de RUG nu zeven Spinozawinnaars.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws