Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitreiking Spinozapremies aan Lodi Nauta en Bart van Wees

12 september 2016

Lodi Nauta en Bart van Wees ontvangen dinsdag de NWO-Spinozapremie 2016 uit handen van staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker en NWO- voorzitter Jos Engelen. De feestelijke uitreiking vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De laureaten presenteren daar hun onderzoek en hun plannen met de premie.

Op vrijdag 10 juni maakte Engelen bekend dat liefst twee hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen dit jaar de prestigieuze premie ten deel valt: Nauta, hoogleraar geschiedenis van de filosofie en Van Wees, hoogleraar fysica van nanodevices. Aan de Spinozapremie is een bedrag van 2,5 miljoen euro verbonden. In totaal heeft de RUG nu zeven Spinozawinnaars.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:37

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 10 september 2018

  Justin Bruner and Ryan Doody join the Centre for PPE

  Starting in the new academic year, our Centre for Philosophy, Politics and Economics will have two new members: Justin Bruner and Ryan Doody.

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...