Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitreiking Spinozapremies aan Lodi Nauta en Bart van Wees

12 september 2016

Lodi Nauta en Bart van Wees ontvangen dinsdag de NWO-Spinozapremie 2016 uit handen van staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker en NWO- voorzitter Jos Engelen. De feestelijke uitreiking vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De laureaten presenteren daar hun onderzoek en hun plannen met de premie.

Op vrijdag 10 juni maakte Engelen bekend dat liefst twee hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen dit jaar de prestigieuze premie ten deel valt: Nauta, hoogleraar geschiedenis van de filosofie en Van Wees, hoogleraar fysica van nanodevices. Aan de Spinozapremie is een bedrag van 2,5 miljoen euro verbonden. In totaal heeft de RUG nu zeven Spinozawinnaars.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:37
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 19 maart 2018

  Hittegolven in de toekomst extremer door drogere bodem

  Hittegolven in de toekomst extremer door drogere bodem