Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

5 VENI's voor 5 Groningse filosofen!

14 juli 2016

Enorm blij en trots is de faculteit op onze vijf medewerkers die een prestigieuze VENI-beurs van de NWO in de wacht hebben gesleept. Wij feliciteren van harte:

 • Simon Friederich, Epistemology of the Multiverse
 • Leah Henderson: Weighing evidence reliably
 • Tamer Nawar: Relativism in Ancient Philosophy
 • Doina-Cristina Rusu: Manipulating Spiritual Matter. How did Early-Modern Science Become Experimental?
 • Sander Verhaegh: Matter over Mind: Skinner, Quine, and the Heyday of Behaviorism. (Sander vertrekt helaas naar de UvT dit najaar).

Van de 33 VENI's die landelijk dit jaar naar de Geesteswetenschappen gaan zijn er maar liefst vijf voor onze Faculteit. En deze vijf blijken de helft van de hele RUG te zijn. Dit is een fantastisch resultaat (een 100% score) waarop Simon, Leah, Tamer, Doina, en Sander enorm trots kunnen zijn, en met hen de hele faculteit. Het overstijgt nog ruimschoots de geweldige score van de twee VENI's (Andrea Sangiacomo en Han Thomas Adriaenssen) die de faculteit vorig jaar behaalde. Daarnaast heeft de faculteit dit jaar ook reeds een VIDI gekregen (Emar Maier) en een Spinozapremie (Lodi Nauta). Het is een fantastisch jaar voor onze faculteit.

Meer informatie

Persbericht NWO

Persbericht RUG


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:29 januari 2018 10:36
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...