Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

5 VENI's voor 5 Groningse filosofen!

14 juli 2016

Enorm blij en trots is de faculteit op onze vijf medewerkers die een prestigieuze VENI-beurs van de NWO in de wacht hebben gesleept. Wij feliciteren van harte:

 • Simon Friederich, Epistemology of the Multiverse
 • Leah Henderson: Weighing evidence reliably
 • Tamer Nawar: Relativism in Ancient Philosophy
 • Doina-Cristina Rusu: Manipulating Spiritual Matter. How did Early-Modern Science Become Experimental?
 • Sander Verhaegh: Matter over Mind: Skinner, Quine, and the Heyday of Behaviorism. (Sander vertrekt helaas naar de UvT dit najaar).

Van de 33 VENI's die landelijk dit jaar naar de Geesteswetenschappen gaan zijn er maar liefst vijf voor onze Faculteit. En deze vijf blijken de helft van de hele RUG te zijn. Dit is een fantastisch resultaat (een 100% score) waarop Simon, Leah, Tamer, Doina, en Sander enorm trots kunnen zijn, en met hen de hele faculteit. Het overstijgt nog ruimschoots de geweldige score van de twee VENI's (Andrea Sangiacomo en Han Thomas Adriaenssen) die de faculteit vorig jaar behaalde. Daarnaast heeft de faculteit dit jaar ook reeds een VIDI gekregen (Emar Maier) en een Spinozapremie (Lodi Nauta). Het is een fantastisch jaar voor onze faculteit.

Meer informatie

Persbericht NWO

Persbericht RUG


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:16 februari 2017 15:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top

  Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.