Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Willem Bantema: 'Rookverbod in cafés had een succes kunnen worden'

30 mei 2016

Het rookverbod in de horeca had vanaf het begin een succes kunnen worden, als de overheid direct streng had opgetreden. Tot die conclusie komt rechtssocioloog Willem Bantema van de Rijksuniversiteit Groningen in Noord Vandaag op RTV Noord. Bantema deed onderzoek naar het rookverbod, dat veel ophef veroorzaakte en nog steeds voor discussie zorgt.

Zie ook Onderzoek RUG: rookverbod horeca moet scherper in het Dagblad van het Noorden.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 13:41

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...