Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rubicon-beurs voor Pavlo Gordiichuk

11 april 2016
Pavlo Gordiichuk

De pas gepromoveerde Pavlo Gordiichuk heeft een Rubicon-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ontvangen. Met een Rubicon-beurs kunnen jonge wetenschappers twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Zo krijgen ze de gelegenheid internationale onderzoekservaring op te doen als opstap voor een wetenschappelijke carrière. Gordiichuk is inmiddels begonnen met zijn onderzoek aan het Department of Chemistry, Northwestern University, Verenigde Staten.

Onze cellen zijn zeer gevoelig voor prikkels uit hun directe omgeving. Gordiichuk gaat in zijn onderzoeksproject, ‘Rapid nanofabrication of combinatorial bio-molecular arrays for mesenchymal stem cell development’, nauwkeurig ontworpen, biologisch actieve oppervlakken ontwikkelen en het effect hiervan op de ontwikkeling van stamcellen onderzoeken.

Zie ook zijn promotieonderzoek: Zonnecel op basis van fotosynthese-complex

Laatst gewijzigd:11 april 2016 10:15

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...

 • 24 augustus 2018

  Bart van Wees benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

  Prof.dr.ir. Bart van Wees is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.