Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rubicon-beurs voor Pavlo Gordiichuk

11 april 2016
Pavlo Gordiichuk

De pas gepromoveerde Pavlo Gordiichuk heeft een Rubicon-beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ontvangen. Met een Rubicon-beurs kunnen jonge wetenschappers twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Zo krijgen ze de gelegenheid internationale onderzoekservaring op te doen als opstap voor een wetenschappelijke carrière. Gordiichuk is inmiddels begonnen met zijn onderzoek aan het Department of Chemistry, Northwestern University, Verenigde Staten.

Onze cellen zijn zeer gevoelig voor prikkels uit hun directe omgeving. Gordiichuk gaat in zijn onderzoeksproject, ‘Rapid nanofabrication of combinatorial bio-molecular arrays for mesenchymal stem cell development’, nauwkeurig ontworpen, biologisch actieve oppervlakken ontwikkelen en het effect hiervan op de ontwikkeling van stamcellen onderzoeken.

Zie ook zijn promotieonderzoek: Zonnecel op basis van fotosynthese-complex

Laatst gewijzigd:11 april 2016 10:15
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 19 maart 2018

  Hittegolven in de toekomst extremer door drogere bodem

  Hittegolven in de toekomst extremer door drogere bodem