Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Nieuw boek Pieter van Strien: Het creatieve genie

08 januari 2016
Het creatieve genie

Half december 2015 verscheen het nieuwe boek 'Het creatieve genie, het geheim van de geniale mens' van Pieter J. van Strien, emeritus hoogleraar psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In het boek richt Van Strien zich op de persoon achter het creatieve proces. En hij neemt naast wetenschappers ook technici en kunstenaars in beschouwing.

Als je kijkt naar de toppen van het menselijk presteren, kijk dan ook naar de mensen die deze toppen hebben beklommen. Antibiotica, de pil, de Mona Lisa, de pc - hoe komen dergelijke geniale scheppingen of vondsten tot stand? Zijn ze het werk van een genie, en zo ja, wat kenmerkt zo'n genie? Over geniale wetenschappers en kunstenaars bestaan allerlei mythes: een torenhoog IQ, een moeilijke jeugd, egocentrisme. Psycholoog Pieter van Strien brengt deze mythes in kaart en prikt ze door, aldus het persbericht van uitgeverij Amsterdam University Press

In 2011 verscheen van de hand van de auteur het goed ontvangen boek Psychologie van de wetenschap.

Laatst gewijzigd:08 januari 2016 16:36

Meer nieuws

 • 08 oktober 2019

  Goed en slecht nieuws over de flexplek

  Steeds meer mensen werken in een ‘activiteitgerelateerde’ werkomgeving, waar ze geen vaste plek hebben maar flexibel gebruik kunnen maken van verschillende soorten plekken. Het is een prima concept, maar de uitvoering laat helaas vaak te wensen over...

 • 03 oktober 2019

  Zaterdag 5 oktober: Weekend van de Wetenschap - Faculteit GMW open

  Tijdens Weekend van de Wetenschap / Zpannend Zernike ervaar je bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen wat gedrag is en hoe het ons beinvloedt in al ons denken, leren en samenleven.

 • 27 september 2019

  Prof.dr. Marleen Janssen koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 27 september werd prof.dr. H.J.M. Janssen koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen decoreerde haar om 12.30 uur in Het Kasteel te Groningen, voorafgaand...