Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

New initiative: Health Communication Platform

05 november 2015

A new initiative is launched, the Health Communication Platform. With this platform, the Faculty of Arts and the Faculty of Medical Sciences join forces to establish a multidisciplinary knowledge center about health communication.

According to Tom Koole and Debbie Jaarsma, the founders of this platform, the main aims are to use the expert communication knowledge of the Faculty of Arts for communication research and to improve and optimize communication skills training at the UMCG. To accomplish this goal, their future perspective is to cooperate with among others several faculties of the University of Groningen, patient organizations, the Hanze University of Applied Sciences and other researchers in the Netherlands and abroad. With this platform, Tom Koole and Debbie Jaarsma would like to have an impact on the society by improving health communication.

Laatst gewijzigd:19 november 2019 11:04

Meer nieuws

 • 16 april 2024

  RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

  De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

 • 02 april 2024

  Vliegen op houtstof

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

 • 18 maart 2024

  VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

  Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...