Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oordeel NVAO en KNAW over Research Master Philosophy: 'goed'

Een uitzonderlijke prestatie
21 september 2015

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) hebben aan onze Research Master Philosophy de eindbeoordeling ‘goed’ toegekend.

De opleiding scoorde ‘goed’ op twee van de drie standaarden; de onderwijsleeromgeving en toetsing en gerealiseerde eindkwalificaties. Voor de standaard ‘beoogde eindkwalificaties’ kreeg de opleiding een voldoende. Het eindoordeel is ‘goed’.

Dit is een uitzonderlijke prestatie. Het oordeel ‘goed’ is zeldzaam en wordt slechts gegeven als de opleiding ‘systematisch en over de volle breedte uitstijgt boven de gangbare basiskwaliteit’.

Onze Research Master was de enige van de onderzochte Research Masters binnen de Groningse geesteswetenschappen die de beoordeling ‘goed’ ontving. De visitatiecommissie was met name positief over het niveau van de scripties en de heldere opbouw van het programma en is van mening dat "de onderzoekscontext die de opleiding biedt zeer goed tot excellent is".


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top

  Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.