Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oordeel NVAO en KNAW over Research Master Philosophy: 'goed'

Een uitzonderlijke prestatie
21 september 2015

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) hebben aan onze Research Master Philosophy de eindbeoordeling ‘goed’ toegekend.

De opleiding scoorde ‘goed’ op twee van de drie standaarden; de onderwijsleeromgeving en toetsing en gerealiseerde eindkwalificaties. Voor de standaard ‘beoogde eindkwalificaties’ kreeg de opleiding een voldoende. Het eindoordeel is ‘goed’.

Dit is een uitzonderlijke prestatie. Het oordeel ‘goed’ is zeldzaam en wordt slechts gegeven als de opleiding ‘systematisch en over de volle breedte uitstijgt boven de gangbare basiskwaliteit’.

Onze Research Master was de enige van de onderzochte Research Masters binnen de Groningse geesteswetenschappen die de beoordeling ‘goed’ ontving. De visitatiecommissie was met name positief over het niveau van de scripties en de heldere opbouw van het programma en is van mening dat "de onderzoekscontext die de opleiding biedt zeer goed tot excellent is".


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...