Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Social media hebben voor sommige ouderen juist een negatief effect

16 september 2015

Social media zijn niet altijd geschikt om de isolatie van ouderen te doorbreken. Dat blijkt uit onderzoek waarop Eveline Hage promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzocht het gebruik van social media door ouderen en de effecten daarvan. Voor sommigen blijkt aanwezigheid op social media juist een negatief effect te hebben.

Ouderen hebben vaak moeite met adoptie van nieuwe technologie. Hoe haal je ze daar overheen? En als ze er eenmaal aan beginnen, wat gebeurt er dan met hun contact met anderen? Klopt de veronderstelling dat social media isolatie kan doorbreken? Volgens promovenda Eveline Hage genieten veel ouderen van het online gaan. Maar uit haar onderzoek blijkt ook dat online aanwezigheid voor sommigen juist een negatief sociaal effect heeft: de sociaal zwakkeren worden juist sociaal nog zwakker. Ze komen minder snel uit hun isolement.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.
Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 14:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...