Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Social media hebben voor sommige ouderen juist een negatief effect

16 september 2015

Social media zijn niet altijd geschikt om de isolatie van ouderen te doorbreken. Dat blijkt uit onderzoek waarop Eveline Hage promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij onderzocht het gebruik van social media door ouderen en de effecten daarvan. Voor sommigen blijkt aanwezigheid op social media juist een negatief effect te hebben.

Ouderen hebben vaak moeite met adoptie van nieuwe technologie. Hoe haal je ze daar overheen? En als ze er eenmaal aan beginnen, wat gebeurt er dan met hun contact met anderen? Klopt de veronderstelling dat social media isolatie kan doorbreken? Volgens promovenda Eveline Hage genieten veel ouderen van het online gaan. Maar uit haar onderzoek blijkt ook dat online aanwezigheid voor sommigen juist een negatief sociaal effect heeft: de sociaal zwakkeren worden juist sociaal nog zwakker. Ze komen minder snel uit hun isolement.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.
Andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 14:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...