Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Pauline Kleingeld gekozen tot lid KNAW

13 mei 2015

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft Pauline Kleingeld, hoogleraar Ethiek en haar geschiedenis, gekozen tot lid. Jaarlijks kiest de KNAW zestien nieuwe leden. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van 'peers' binnen en buiten de Akademie.

Pauline Kleingeld
Pauline Kleingeld

Kleingeld is een van de meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van de Kantiaanse ethiek en politieke filosofie. Ze publiceerde over thema’s als de vrijheid van de wil, de rol van emoties, en het kosmopolitisme in heden en verleden. Kleingeld weet een belangrijke brug te slaan tussen ontwikkelingen in de gedragswetenschappen en de ethiek. Momenteel houdt zij zich bezig met de betekenis van empirisch psychologisch onderzoek voor de ethiek en met de vraag naar de fundering van morele plichten.

Installatie op 28 september

De KNAW telt circa vijfhonderd leden, verdeeld over de Afdeling Letterkunde en de Afdeling Natuurkunde. Een lidmaatschap is voor het leven. Op maandag 28 september 2015 worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW.

Laatst gewijzigd:19 mei 2015 09:19
printView this page in: English

Meer nieuws