Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

‘Gezondheidswetgeving ontwikkelingslanden moet beter’

06 mei 2015

Brigit Toebes doet onderzoek op het snijvlak van mensenrechten en gezondheid. Zij houdt zich momenteel bezig met het vormgeven en de definitie van het internationaal gezondheidsrecht, een nieuwe tak binnen het internationaal recht. Recentelijk heeft zij Global Health Law Groningen opgezet. Toebes wil onder meer de gezondheidswetgeving in ontwikkelingslanden verbeteren.

Toebes: 'Door onze strengere regelgeving gaat de tabaksindustrie haar markt verplaatsen naar andere landen, die niet zo goed zijn toegerust om die tabaksindustrie aan banden te leggen. Als gevolg daarvan zie je daar een toename van het roken en van het aantal chronische ziektes. Dat is eigenlijk een tragedie.'

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 15:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs