‘Gezondheidswetgeving ontwikkelingslanden moet beter’

06 mei 2015

Brigit Toebes doet onderzoek op het snijvlak van mensenrechten en gezondheid. Zij houdt zich momenteel bezig met het vormgeven en de definitie van het internationaal gezondheidsrecht, een nieuwe tak binnen het internationaal recht. Recentelijk heeft zij Global Health Law Groningen opgezet. Toebes wil onder meer de gezondheidswetgeving in ontwikkelingslanden verbeteren.

Toebes: 'Door onze strengere regelgeving gaat de tabaksindustrie haar markt verplaatsen naar andere landen, die niet zo goed zijn toegerust om die tabaksindustrie aan banden te leggen. Als gevolg daarvan zie je daar een toename van het roken en van het aantal chronische ziektes. Dat is eigenlijk een tragedie.'

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 15:59
printOok beschikbaar in het: English