Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

De Dialoogtafel onder de loep

27 maart 2015

Prof. dr. Heinrich Winter (Faculteit Rechtsgeleerdheid) gaat samen met prof. dr. Janka Stoker (Faculteit Economie en Bedrijfskunde) het functioneren van de Dialoogtafel evalueren.

De Dialoogtafel zet zich in voor het gebied in Groningen dat wordt getroffen door aardbevingen. Het doel van de Tafel is om breed gedragen maatregelen tot stand te laten komen, die de negatieve effecten van gaswinning kunnen compenseren en die het vertrouwen bij de inwoners in het gebied terug kunnen brengen.

Deelnemers aan het overleg zijn vertegenwoordigers van betrokken overheden (ministerie EZ, provincie Groningen, enkele gemeenten en waterschappen in het gebied), de NAM, natuur- en milieuorganisaties, woningcorporaties in het gebied en afvaardigingen van inwoners.

De Tafel wordt geleid door twee onafhankelijk voorzitters, Jacques Wallage en Jan Kamminga. De evaluatie moet voor de zomer van 2015 zijn afgerond. Op basis daarvan wordt beslist over de toekomst van de Tafel.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Laatst gewijzigd:19 januari 2024 09:07

Meer nieuws

 • 05 juni 2024

  Onderzoekers Faculteit Rechtsgeleerdheid lanceren nieuwe website over demonstratierecht

  De onderzoekers willen met dit initiatief  voorzien in de groeiende informatiebehoefte over het demonstratierecht. De website bestaat uit een uitgebreide lijst van antwoorden op veelgestelde vragen, een kennisbank met de meest recente rechtspraak...

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...