Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

20.000 aanmeldingen! Talencentrum RUG presenteert de MOOC Introduction to Dutch

26 februari 2015

Internationale studenten en professionals met interesse voor Nederland kunnen zich nu inschrijven voor de gratis online introductiecursus Nederlands, wereldwijd te volgen op www.futurelearn.com. Introduction to Dutch, ontwikkeld door het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen, is bedoeld voor toekomstige studenten en medewerkers van de universiteit, voor buitenlandse professionals die in Nederland willen werken en wonen en voor buitenlanders die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse taal. Naast kennismaking met de Nederlandse taal is de cursus een kennismaking met de stad Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de regio. Gratis inschrijving kan op www.futurelearn.com/courses/dutch

Nieuwe cursussen - reruns

Wegens het grote succes wordt de onlinecursus meerdere keren per jaar opnieuw aangeboden. Gratis online inschrijving is mogelijk op www.futurelearn.com/courses/dutch.

In totaal hebben in 2015 en 2016 meer dan 120.000 deelnemers zich ingeschreven voor de MOOC Introduction to Dutch. Op 14 november 2016 start weer een rerun.

Contact

 • Talencentrum
  Telefoon: +3150 363 5802
  Email: talencentrum@rug.nl
 • Contactpersoon
  Margriet Hidding

Media

Laatst gewijzigd:03 januari 2019 16:30
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...