Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video Unifocus: Online cursus Nederlands wereldwijd in trek

25 februari 2015

De nieuwe online introductiecursus Nederlands van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen is razend populair. Meer dan 30.000 cursisten van over de hele wereld hebben zich aangemeld. ‘Internationale studenten die de taal een beetje spreken en zich lekker voelen, zijn eerder geneigd om straks in Nederland te blijven. Daar heeft Groningen, maar ook ons land, alle baat bij,’ zegt docent Birgit Lijmbach. De drie weken durende cursus is begonnen op 2 maart.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Meer informatie: 30.000 deelnemers Introduction to Dutch.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:44
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...