Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video Unifocus: Online cursus Nederlands wereldwijd in trek

25 februari 2015

De nieuwe online introductiecursus Nederlands van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen is razend populair. Meer dan 30.000 cursisten van over de hele wereld hebben zich aangemeld. ‘Internationale studenten die de taal een beetje spreken en zich lekker voelen, zijn eerder geneigd om straks in Nederland te blijven. Daar heeft Groningen, maar ook ons land, alle baat bij,’ zegt docent Birgit Lijmbach. De drie weken durende cursus is begonnen op 2 maart.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Meer informatie: 30.000 deelnemers Introduction to Dutch.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:44

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Nieuw tijdschrift: Virtus

  Virtus is een onafhankelijk, multidisciplinair en meertalig peer-reviewed tijdschrift met artikelen over alle aspecten van de geschiedenis van de adel. Het is zojuist toegevoegd aan de tijdschriftenlijst van University of Groningen Press.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 10 oktober 2018

  Studenten bouwen mesohut

  In deze video vertellen studenten wat er zo interessant is aan mesolithische (Midden-Steentijd) onderkomens van ca. 7000 jaar geleden en waarom de experimentele archeologie een bijzonder inzichtelijke en verbazingwekkende subdiscipline is.