Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Foto expositie ‘INZICHTEN uit de Oosterparkwijk'

20 januari 2015

Locatie: Noorderlicht galerie
Opening: vrijdag 23 januari 2015
Tijd: 17.30u (inloop vanaf 17.00)

De foto expositie is tot stand gekomen door een samenwerkingsproject tussen studenten van Academie Minerva (olv fotografe Andrea Stultiens), de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen aan de RUG (olv UHD culturele geografie Bettina van Hoven) en bewoners van het verzorgingshuis de Oosterparkheem in Groningen. Het project is geïnitieerd door het lectoraat Image in Context van het kenniscentrum Kunst en Samenleving van de Hanzehogeschool.

De fotocollecties van ouderen in de Oosterparkwijk zijn als aanleiding gebruikt voor de studenten om achter de verschillende persoonlijke verhalen van ouderen te komen. In meerdere gesprekken, en soms wandelingen, onderzochten studenten met de ouderen welke plekken in hun levens belangrijk waren en zijn en waarom.

Via de geselecteerde maar ook zelf gemaakte foto's bieden studenten soms letterlijk ‘kijkgaatjes’ in de levens van negen ouderen uit de Oosterparkheem in Groningen.

De foto’s laten diversiteit tussen de geïnterviewde ouderen zien, waarvan sommigen hun hele leven in de Oosterpark gewoond hebben en anderen, na een leven in de scheepsvaart, in de Oosterpark aan wal gingen.

Openingstijden galerie: woensdag t/m zondag: 12.00 - 18.00 uur
Toegang GRATIS

Laatst gewijzigd:26 februari 2020 09:40

Meer nieuws