Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG en Hanzehogeschool slaan handen ineen voor huisvesting internationale studenten

17 september 2014

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool gaan samenwerken met de landelijke studentenhuisvester SSH en de woningcorporaties De Huismeesters, Nijestee en Lefier om de huisvesting van internationale studenten in Groningen te verbeteren. De SSH neemt per 1 januari 2015 het huidige Housing Office over van corporatie De Huismeesters.

Jan de Jeu (RUG), Ton Jochems (SSH) en Henk Pijlman (Hanzehogeschool) toosten op de nieuwe samenwerking. Foto's: Elmer Spaargaren.
Jan de Jeu (RUG), Ton Jochems (SSH) en Henk Pijlman (Hanzehogeschool) toosten op de nieuwe samenwerking. Foto's: Elmer Spaargaren.

Namens de RUG ondertekende CvB-lid Jan de Jeu woensdag 17 september de overeenkomst met de Hanzehogeschool en de SSH over de gegarandeerde afname van gemeubileerde studentenwoningen voor internationale studenten. De Jeu: ‘Ik ben erg verheugd met deze constructie. We zijn toe aan nieuwe stappen op het gebied van de huisvesting van internationale studenten, te meer daar we een flinke groei voorzien van het aantal internationale studenten in Groningen. De RUG is blij met het instappen van studentenhuisvester SSH. Samen met de Hanze streven we naar een kwalitatief beter aanbod van studentenwoningen voor onze internationale gasten.’

Huisvesting internationale studenten

Per jaar komen ongeveer 2200 internationale studenten van de RUG en Hanzehogeschool naar Groningen. Zij worden gehuisvest in veertien panden, verspreid over de stad. Studenten kunnen vanaf 1 november 2014 terecht op de website van de SSH.

Meer informatie

Pijlman, Jochems en De Jeu ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.
Pijlman, Jochems en De Jeu ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.
Achter (vlnr): Bas Krajenbrink (De Huismeesters), Lex de Boer (Lefier) en Pieter Bregman (Nijestee). Voor (vlnr): Henk Pijlman (Hanzehogeschool), Ton Jochems (SSH) en Jan de Jeu (Rijksuniversiteit Groningen).
Achter (vlnr): Bas Krajenbrink (De Huismeesters), Lex de Boer (Lefier) en Pieter Bregman (Nijestee). Voor (vlnr): Henk Pijlman (Hanzehogeschool), Ton Jochems (SSH) en Jan de Jeu (Rijksuniversiteit Groningen).
Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws