Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studente Sofia (Rusland): 'Na drie dagen al verliefd op Groningen'

04 september 2014

Een van de circa 1800 nieuwe internationale studenten die de Rijksuniversiteit Groningen per 1 september mocht verwelkomen, is Sofia Danko. Ze is afkomstig uit Moskou en is deze week begonnen met haar masteropleiding Kunstmatige Intelligentie. Het Nederlandse hoger onderwijs ligt goed bij internationale studenten, zo blijkt uit een onderzoek van RUG-alumnus Arno Overmars. Vergeleken met andere landen is Nederland erg populair. De Rijksuniversiteit Groningen heeft dit jaar studenten uit ongeveer 115 landen ingeschreven. Sofia Danko is blij met haar keuze voor Groningen: 'Ik ben hier nog maar drie dagen en ben nu al helemaal verliefd op Groningen.' Ze doet haar verhaal in het NOS op 3- journaal van woensdag 3 september.

Laatst gewijzigd:10 september 2014 10:02
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....