Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

EUR 4 mln for EU Initial Training Network

17 september 2014

The EU Marie Curie Actions has awarded about EUR 4 million to MetaRNA, an Initial Training Network, to be coordinated by Prof. Matthias Heinemann of the Groningen Biomolecular Sciences & Biotechnology Institute ( GBB ). MetaRNA will educate fifteen early-stage researchers for academia and industry in the development and application of RNA-based sensors to investigate metabolism at the single-cell level and to apply these tools for novel biotechnological applications. Mobility and training are offered by means of customized research projects, exchange of knowhow among researchers and partners, workshops and conferences, as well as training in complementary skills.


In MetaRNA, eight research groups from the metabolic and RNA fields and six partners from the private sector join forces. All MetaRNA partners are from France, Germany, Denmark, the United Kingdom or the Netherlands.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Video's Three Minutes Thesis Competition

  Een ingewikkeld onderwerp uitleggen in drie minuten aan een lekenpubliek op een begrijpelijke, enthousiaste en fascinerende manier, dat is de Three Minutes Thesis Competition(‘3MT’). Het concept is afkomstig van de University of Queensland en is overgewaaid...