Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

EUR 4 mln for EU Initial Training Network

17 september 2014

The EU Marie Curie Actions has awarded about EUR 4 million to MetaRNA, an Initial Training Network, to be coordinated by Prof. Matthias Heinemann of the Groningen Biomolecular Sciences & Biotechnology Institute ( GBB ). MetaRNA will educate fifteen early-stage researchers for academia and industry in the development and application of RNA-based sensors to investigate metabolism at the single-cell level and to apply these tools for novel biotechnological applications. Mobility and training are offered by means of customized research projects, exchange of knowhow among researchers and partners, workshops and conferences, as well as training in complementary skills.


In MetaRNA, eight research groups from the metabolic and RNA fields and six partners from the private sector join forces. All MetaRNA partners are from France, Germany, Denmark, the United Kingdom or the Netherlands.

Laatst gewijzigd:01 februari 2017 00:45

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...