Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: Lichtsculptuur aan het Broerplein, ultrasnelle dynamica filmen en de Geodienst

27 augustus 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Bijzondere lichtsculptuur voor jarige universiteit. Op 22 augustus 2014, te middernacht, vond ter gelegenheid van de 400e verjaardag van de Rijksuniversiteit Groningen de onthulling plaats van “SHA_RE”, een bijzondere lichtsculptuur die het aangezicht van de Broerstraat danig verandert.
 • Het filmen van ultrasnelle dynamica in moleculen. Geert Reitsma heeft na drie jaar promotieonderzoek al tien publicaties in internationaal gerenommeerde tijdschriften op zijn naam staan. Zijn recente metingen op de vrije-elektronen röntgenlaser FLASH in Hamburg zijn opmerkelijk. Wereldwijd voerde hij het eerste experiment uit met geïsoleerde biomoleculen.
 • Welkom bij de Geodienst. De Geodienst van de RUG stimuleert en ondersteunt het gebruik van ruimtelijke analyse- en visualisatietechnieken. De Geodienst houdt zich bezig met Geografische informatie systemen (GIS), cartografie en het ontsluiten van geodata.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:13 mei 2016 13:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....

 • 25 november 2017

  RUG en Noordelijke Online Ondernemers lanceren Groningen Digital Business Centre

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) slaan de handen ineen om de bloeiende digitale sector in Noord-Nederland uit te bouwen en te versterken. Samen lanceren zij het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een nieuw...