Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: Lichtsculptuur aan het Broerplein, ultrasnelle dynamica filmen en de Geodienst

27 augustus 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Bijzondere lichtsculptuur voor jarige universiteit. Op 22 augustus 2014, te middernacht, vond ter gelegenheid van de 400e verjaardag van de Rijksuniversiteit Groningen de onthulling plaats van “SHA_RE”, een bijzondere lichtsculptuur die het aangezicht van de Broerstraat danig verandert.
 • Het filmen van ultrasnelle dynamica in moleculen. Geert Reitsma heeft na drie jaar promotieonderzoek al tien publicaties in internationaal gerenommeerde tijdschriften op zijn naam staan. Zijn recente metingen op de vrije-elektronen röntgenlaser FLASH in Hamburg zijn opmerkelijk. Wereldwijd voerde hij het eerste experiment uit met geïsoleerde biomoleculen.
 • Welkom bij de Geodienst. De Geodienst van de RUG stimuleert en ondersteunt het gebruik van ruimtelijke analyse- en visualisatietechnieken. De Geodienst houdt zich bezig met Geografische informatie systemen (GIS), cartografie en het ontsluiten van geodata.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 09:39

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...