Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Computer Science, Professor Jan Sijbers (University Antwerpen)

16 juni 2014

Date:                      

Monday, June 16th 2014

Speaker:

Professor Jan Sijbers, University Antwerpen

Room:

5161.0267 (Bernoulliborg)

Time:

14.30

Title: Advances in diffusion MRI

Abstract:

Diffusion MRI is nowadays a standard clinical tool. However, during the past decade, many improvements have been established with respect to modelling diffusion. In this talk, some of these improvements will be discussed. In particular, we will focus on the concept of diffusion kurtosis MRI and elaborated on its model, properties and clinical relevance. Furthermore, a novel super-resolution method will be explained to retrieve diffusion images with high spatial resolution in a short time frame. Finally, some recent advances on tractography based on constrained spherical deconvolution will be presented.

Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail : M.Aiello@rug.nl ) and
Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 09:59

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...