Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Colloquium Computer Science, Professor Jan Sijbers (University Antwerpen)

16 juni 2014

Date:                      

Monday, June 16th 2014

Speaker:

Professor Jan Sijbers, University Antwerpen

Room:

5161.0267 (Bernoulliborg)

Time:

14.30

Title: Advances in diffusion MRI

Abstract:

Diffusion MRI is nowadays a standard clinical tool. However, during the past decade, many improvements have been established with respect to modelling diffusion. In this talk, some of these improvements will be discussed. In particular, we will focus on the concept of diffusion kurtosis MRI and elaborated on its model, properties and clinical relevance. Furthermore, a novel super-resolution method will be explained to retrieve diffusion images with high spatial resolution in a short time frame. Finally, some recent advances on tractography based on constrained spherical deconvolution will be presented.

Colloquium coordinators are Prof.dr. M. Aiello (e-mail : M.Aiello@rug.nl ) and
Prof.dr. M. Biehl (e-mail: M.Biehl@rug.nl )

http://www.rug.nl/research/jbi/news/colloquia/computerscience

Laatst gewijzigd:08 juli 2014 09:59

Meer nieuws

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...

 • 08 mei 2018

  Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award

  Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek...