Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus: Klaas Knot, het effect van licht op slaap en een portret van Aletta Jacobs

21 mei 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Stilstand en beweging. Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank én hoogleraar aan de RUG, over de wisselwerking tussen economische wetenschap en financieel beleid.
 • Wat doet licht met slaap? Moniek Geerdink onderzoekt het effect van verschillende soorten licht op slaap.
 • For Infinity: Aletta Jacobs. Een portret van Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke student in Nederland - aan de RUG -, maar ook de eerste vrouw die promoveerde en arts werd. Ze introduceerde het pessarium en was een voorvechter van het vrouwenkiesrecht.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 10:02

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...