Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus: Klaas Knot, het effect van licht op slaap en een portret van Aletta Jacobs

21 mei 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Stilstand en beweging. Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank én hoogleraar aan de RUG, over de wisselwerking tussen economische wetenschap en financieel beleid.
 • Wat doet licht met slaap? Moniek Geerdink onderzoekt het effect van verschillende soorten licht op slaap.
 • For Infinity: Aletta Jacobs. Een portret van Aletta Jacobs, de eerste vrouwelijke student in Nederland - aan de RUG -, maar ook de eerste vrouw die promoveerde en arts werd. Ze introduceerde het pessarium en was een voorvechter van het vrouwenkiesrecht.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 10:02
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....